הקדמה
ישנו חשש אצל מתאמנים שעברו תהליך מסויים
איך לשמר על המצב הקיים?
הרי בתהליך זה "קל יותר",
יש מסגרת, גבולות, "שוטר", יעדים, אופק,
לעומת זאת שימור נראה "מפחיד" מכיוון שחוזרים לחיים הרגילים ללא מסגרת מדויקת, ואפשר בקלות להתדרדר חזרה (ואפילו עם ריבית)
דווקא בהתנהלות נכונה תקופת השימור יכולה להיות הרבה יותר קלה.
למשל מסגרת של חיטוב, לאחר הגעה ליעד מבחינת מראה/אחוז שומן הרצוי, ויש רצון לשמר
המטרה הראשונית תהיה ליצור איזון מבחינת התזונה –
להוסיף בהדרגה כמויות ולאזן חזרה את הגוף (פיזית/הורמונלית/נפשית)
בחלק מהמקרים תהליך של חיטוב יוביל בתקופה מסוימת למסגרת מאוד נוקשה, שמלווה בכמות קלוריות יחסית נמוכה, מה שעלול לגרום בטווח הקצר לירידה בחילוף החומרים, שינויים הורמונליים שונים (שינויים בתחושת הרעב ושובע/מצב רוח וכד'), וכמעט/בלתי אפשרי לשממר על רמה זו לאורך זמן,
מה שעלול להוביל לסטייה מהמסגרת, לפעמים מוגזמת,
ועלייה מהירה בזמן קצר (ריבאונד).
באיזון הדגש הוא – הדרגתיות ומעקב.
כלומר – לעלות חזרה את כמות המזון בהדרגה (לא נכנס לרכיבים וכמות קלוריות כי זה שונה בין אחד לשני),
בהתחלה לאט מאוד ופשוט לעקוב – משקל, מראה/תמונה, היקפים, אחוזי שומן (למי שיש את האופציה) –
שהמטרה ליצור מסגרת נוחה יותר.
זה יכול להתחיל חודש ראשון בכמות גדולה יותר של מזון, לאחר מכן אפשר להוסיף יותר גיוונים לתפריט, אפשר לעבור למדידה "לפי העין" במיוחד למי שתמיד הקפיד על כמויות ושקילת המזון – זה נהיה קל לזהות את הכמויות אחרי תקופה של מדידות, לאפשר ארוחות גדולות יותר בסופי שבוע, פעם או פעמיים בשבוע מסעדה – והלאה והלאה.
עובדות מעניינות
אם אתם מקפידים על המסגרת וקבעתם שפעמיים בשבוע אתם אוכלים ארוחה גדולה במסעדה ואתם שמים לב שמתחילה עלייה מהירה באחוז השומן/משקל, כנראה שהתוספת הייתה מוגזמת בשלב זה, ואולי בשלב מאוחר יותר זה כן יהיה במקום.
כמובן שאני חייב לציין כמו תמיד את נושא הגנטיקה אבל הפעם עם טוויסט -מתאמן עם נטייה להשמנה יהיה צריך להיות יותר זהיר בחזרה לשיגרה כי יש לו סיכוי גדול יותר לעלות מהר יותר.
אבל פה הטוויסט – ואנו לא מתכוונים עכשיו למחקרים אנו מדברים על נתונים מהשטח – וזה משהו שראינו לא מעט – מתאמנים עם נטייה להשמנה – שהיו מלאים, חזרו בהדרגה לאכול רגיל וכמויות גדולות מאוד ופתאום הגוף השתנה ומקבל את הכמויות והם לא משמינים.
כמובן שזה לא אומר שהם כל היום אוכלים עוגות וגלידות, אבל אותה כמות שבעבר הייתה גורמת להם לעלייה (אפילו אם זה מזון בריא ואיכותי) מאפשרת מצב שבו הגוף קולט ומנצל ביעילות את המזון.
למעשה..
שורה תחתונה – עשיתם שינוי, הגעתם ליעד, תשמרו על מסגרת מסויימת, תשמרו על ההרגלים השונים שעזרו לכם לעשות את השינוי, תאפשרו לעצמכם יותר הקלות אבל בהדרגה – תמיד להיות במעקב וביקורת וככה תראו איך אפשר לשמור על התוצאות ולהישאר שפויים